A wonderful and busy Sunday

På denne solrige søndag bestemmer vi os for at køre forbi Ancherhus Planteskole i Ishøj for at købe de aftalte porrer og grønkål. De kostede 20 kr bakken og vi endte med at købe 3 bakker porrer, 3 grønkål, 1 broccoli og 1 salvieplante til udplantning. Porrerne og grønkålen kan ikke tåle frost så vi stillede dem i en gammel kuffert med jord i drivhuset. Salvien og broccolien blev plantet ud i Rosenmarken. I alt 12 broccoli blev plantet ud.

Forspiret broccoli
4 broccoliplanter

Hvidløgene, som vi satte sidste efterår er kommet fint op og stikker ca 10 cm op igennem løvdækket. Og vi kan gå og nippe af grønkålen fra sidste år, som har sat nye og lækre små blade.

Hvidløgstoppe
Hvidløgstoppe kigger frem.

 

Grønkål

Vi fik også sået bredbladet persille og rød havemælde i bed nr. 3 (urtebedet) i Rosenmarken.

Rød havemælde
Bronzefennikel 2. årHerover ses bronzefennikel, der kommer op på andet år. Det er en dejlig spise, bl.a. til fisk. Og så er den flerårig!

Benedicte, Jazbo og Bill bygger et lille urtebed lige ved siden af vores frokosthjørne, så vi kan have urterne lige ved hånden.
Laura og Benedicte bygger også et levende pilehegn, der skal fungere som læhegn og sammen med Rebecca sår de ærter og morgenfruer op af hegnet ind til hønsegården.

Urtebed
Urtebed
Pilehegn
Pilehegn
Høje ærterDe ærter der bliver sået her er variant vi har læst om i Tidsskrift for Praktisk Økologi og skaffet hjem via internettet. De skal kunne blive 2 meter høje, så det glæder vi os til at se!

De tidlige forårsblomster er fremme, krokus, lungeurt, og der er også et par mælkebøtter der allerede er i blomst.
Vi får en hel masse skønne nælder, skvalderkål og mælkebøtteblade med hjem til middagsmaden! Da vi kører hjem er klokken blevet 6.

Lungeurt

Leave a Reply