God rejse, Tony og Inga!

Der var mange i haven i dag, hvilket var godt for der skulle både ryddes op efter det voldsomme stormvejr i mandags – der var røget 5-6 ruder i drivhuset – og ryddes færdigt nede ved søen, hvor er blevet beskåret og hevet gammelt træ op af vandet for at få lys og luft til søen.

IMG_7891IMG_7886 IMG_7882

Tony og Inga drager snart til Cuba for at deltage i den 11. internationale Permakultursamling (læs evt. mere på: ipc11cuba.com) og de havde taget hjemmebagte boller og permasyltetøj med og vi holdt et lille ‘god-rejse-party’. Wow, det var guf.
Her er et billede af os imens vi sidder og nyder solen – ja, det er jo et kendt fænomen, at solen altid skinner i Gulereer! -, bollerne og selskabet! Bagefter tog Emma og Elma sig en lur imens Rikke fik plukket nogle flere tomater i drivhuset, Laura puttede visne blade i højbedene og Rebecca savede det nedfaldne elletræ i indkørslen til.

IMG_7874 IMG_7879 IMG_7877 IMG_7901IMG_7894

Jazbo og jeg kiggede til bierne. Der var heldigvis ikke sket noget med dem under stormen. Det gule stade, som står på to magasiner med masser af honning i står meget stærkt. Bierne er stadig aktive og imens solen skinnede var der masser ude at flyve. Det grønne stade blev aldrig rigtig stærkt. Vi fik det sidst i juni måned, og bierne fik ikke taget det andet magasin i brug – hverken til yngel eller til honning. De bier var ikke ude at flyve i dag, men vi åbnede lige på klem, og de har det fint. På begge stader kan man føle varmen fra bierne når man flytter hånden hen over sprækken, der hvor taget møder magasinet.

IMG_7620

Vi fik også ryddet de rådnende og ildelugtende græskar- og squashranker fra plasticmarken – de blev lagt på dobbeltspadestiksbedet; og vi snakkede om fremtiden for plasticmarken; prøvede at danne os et overblik over hvilke ressourcer vi har i form af planter, stiklinger, frø, som vi kan bruge, som bunddække der.

IMG_7898