Forspiring i vindueskarmen

D. 16. februar puttede jeg 30 citronchilifrø i en tom mælkekarton med jord fra haven. Da vi ikke havde soldet kompost endnu blev det jord fra nældehøjen bag halmhuset tilsat lidt sand fra sandkassen; dvs temmelig almindelig leret jord. To uger senere så det sådan her ud.
IMG_8859
D. 6. marts puttede jeg omkring 10 stk frø af henholdsvis Morden Midget, som er en hårdfør aubergine fra Frøsamlerne og nogle forædlingsfrø af aubergine, som jeg byttede mig til på Praktisk Økologis årsmøde i 2013 i hver sin mælkekarton med samme jord, som før. Hver dag har jeg været henne og spejde efter spirende frø og var næsten ved at opgive håbet, da der pludselig d. 16. marts var tittet en masse spirer frem af sorten Morden Midget. Jeg er meget spændt på denne plante, da den er velegnet til frilandsdyrkning. Et par dage efter var også forædlingsfrøene på vej, selvom disse spirer er mere spinkle i det.
IMG_9017

Chilierne ser nu, godt en måned senere sådan her ud.
IMG_9018