Jordskokkesuppe

Rens og skær jordskokkerne i skiver. Jordskokkerne behøver ikke at skrælles, blot skylles og renses med en grøntsagsbørste, men det giver en finere hvid farve til suppen hvis de er. Varm smør (til det syder) og olivenolie i en gryde og svits jordskokkeskiverne sammen med løg og hvidløg. Tilsæt friskkværnet hvid peber, salt og hvidvin  (så det kan duftes) og rør rundt så alting bliver godt absorberet i hinanden. Istedet for hvidvin kan man bruge eddike eller citronsaft, men i mindre mængder selvfølgelig, da eddike og citron er syrligere end vin. Tilsæt lidt efter lidt sødmælk, og en smule boullion vand. Hvis du vil holde suppen fin og hvid kan du proppe timian kviste i et tefilter og lade det koge med suppen. Ellers kommer du bare timianen direkte i suppen. Lad den småsimre indtil jordskokkerne er møre (ca. 10 minutter). Hæld suppen over i en ren gryde og blend til en cremet suppe.  Sæt gryden på blusset, varm op og smag til med hvidvin, salt, peber, og evt. fløde. Drys med lidt muskatnød på hver servering. Brød og revet parmesanost er godt tilbehør. Friskdrysset persille kan meget vel erstatte timianen.

TIP: Skrællede jordskokker mørkner ved mødet med ilt. For at forhindre det, kan man lægge dem i koldt vand tilsat en teskefuld eddike eller citronsaft pr. liter efterhånden som de skrælles.

 

Leave a Reply