Hybensuppe

Hybensuppe

Der findes mange måder at tilberede hybensuppe på. Jeg gør sådan her:

Tag stilken af og skær hvert hyben i to (flæk). Stil en skål med vand i vasken og pil nu med en lille teske de små hår og kerner ud; få dem af skeen ved at dyppe den i skålen med vand. Det kan synes at der ikke er meget mere end skallen tilbage, hvis det er de små hyben af hunderose du har fat i, men det smager godt alligevel. Prøv alligevel at lade noget af frugtkødet komme med, men brug ikke unødvendig lang tid på det. Hvis det er de større hyben af rynket rose fx, så er det lidt nemmere.

Kog nu de rensede hyben i nok vand til at lige dække, i ca 20 minutter. Mos derefter det hele to gange igennem en si. Mosen kommes igen op i gryden, spæd evt med vand til passende suppekonsistens, og smag så til med lidt sukker. Serveres med flødeskum, kammerjunkere og et drys kanel.