Fladkompostering og tang til aspargesbedet

Mandelbusken var sprunget ud i fuldt lilla flor og bierne summede og virkede meget travle i deres udflugter til hønsenes vandtrug, drivhuset, skyggefulde kroge og nyudsprunget flora. Kort sagt: man så dem mange steder.

Vi så måske lige så travlt optaget ud i vores gøremål omkring Rosenmarken og aspargesbedet. Der blev spredt tang ud på aspargesbedet for at give det næring. Vi vælger at bruge tang som fladkompostering der, da asparges er en strandplante. Det var tang vi havde høstet ved Bellevue strand og som vi havde skyllet fri for (det meste) salt. Men der skal mere til før hele bedet er dækket.

Vi hev græstotter op, og brugte dem til fladkompostering i Rosenmarken. Dvs. vi lagde græsset mellem de såede rækker og vandede med vandkande-sprederen. På den måde kan græsset hjælpe med at holde på fugtigheden i jorden, og samtidig holder det ukrudt nede og vil efterhånden blive til kompost og dermed give næring til jorden.

Børge var med som gæst og lagde god energi i arbejdet og i katten.

Alting har brug for at blive vandet i disse dage fulde af høj sol, og det gjorde vi så. Især asparges-spirerne er gode at huske da man nemt glemmer dem.

Mandelbusken er sprunget ud

 

 

1 thought on “Fladkompostering og tang til aspargesbedet

  1. Tak for rapporten, det lyder som en rigtig dejlig dag. Glæder mig over at høre at I har fladkomposteret, det er min første erfaring med det, så jeg er spændt på at se hvordan det går.
    Vi ses søndag!

Leave a Reply