Når man inviterer til Åben Havelåge, så ved man ikke hvor mange der kommer. Men man skal jo forberede sig. Det havde vi også gjort!
Vi havde vasket alle havens kopper og glas, så de skinnede, og selvom himlen var sort mod sydvest, så lagde vi dug på bordet og diskede op med kaffe og te, nybagt brød, smør, hjemmelavet rabarberkage og skvalderkålspesto (opskrift findes under ‘opskrifter’ på siden her), og permasyltetøj samt honning fra egne bier.
Mellem sandkassen og Rosenmarken tændte vi bål af brænde, der havde ligget godt og tørt på høloftet. Så kunne der ligge dejlige gløder klar når gæsterne kom for at smage nogle delikatesser fra haven, som vi ville forberede over bål.
Vi havde bestemt os for at være i haven i god tid før arrangementet skulle starte, og selvom vi var lidt forsinkede, så havde vi en time til de sidste forberedelser før klokken blev 11 og gæsterne kunne begynde at komme. Vi lavede skilte og stillede ud ved vejen; haven er ikke helt nemme at finde, som den ligger godt gemt bag træer og buske; man kan kun lige skimte taget af drivhuset fra vejen. Skiltene viste også vej til parkeringspladser (ved Reerslev Skole) til dem, der kom i bil.
Klokken var ikke meget over 11 før de første besøgende begyndte at trille ind. Det blev til en festlig og hyggelig, og også meget givende dag. Vi fortalte om vores drivhus og have, og det vi går og arbejder med, ligesom vi fik hørt om vores gæsters haver og udvekslet erfaringer og dyrkningstips. Der var mange der havde børn med, og det tog ikke mange minutter før de galopperede ud i haven for at gå på opdagelse, flette blomsterkranse, finde vilde bier og salamandere, og sidde omkring bålet og grille snobrød med skvalderkål, pølser med ramsløg, og stege omelet med brændnælder.
Når dagen var slut havde vi haft 24 gæster fra nær og fjern; til vores store glæde kom en hel del Reerslev-beboere på besøg; kaffen var drukket og maden spist, og regnen havde holdt sig væk – bortset fra et enkelt dryp – ja det var sågar strålende solskin det meste af dagen!