Ummm græskarkage… Her kommer to opskrifter: græskar/squash-kage og græskarsmåkager.
Kagen holder sig rigtig godt (den er bedst dagen efter, den blev bagt) mens småkagerne er bedst netop den dag, de bliver bagt.
Græskar/squashkage (baseret på Alanna Kellogg’s opskrift på bloggen A Veggie Venture):
- 1 dl olie
- 2 dl sukker
- 3 æg (kan erstattes af kværnet hørfrø og/eller banan, ca. 1/2 banan eller 1 spsk kværnet hørfrø pr æg. Bananen kan smages i kagen, hørfrøene opdager man ikke)
- ca 7 dl revet græskar/zucchini (jeg brugte zucchini plus halloweengræskar, mest græskar)
- 1 dl alm hvedemel
- 1 dl fuldkornsmel
- 1 stor tsk vanillesukker
- 1 stor spsk kanel
- 1 stor tsk natron
- 1 tsk salt
Olie, sukker og æg/æggealternativer røres sammen til en ensartet luftig masse, græskar/zucchini røres i og de tørre ingredienser røres med. Bages ca 45 min til 1 time ved 180 grader i en smurt kage- eller brødform. Kagen er færdig når der ikke hænger noget fast i en kniv, som stikkes ned midt i. Lad den hvile mindst 8 timer.
Græskarcookies efter bogen Families, Festivals and Food. Minder meget om ovenstående i smag og ingredienser, ikke heeeelt så sunde, bruges straks.
- 400 g sukker
- 225 g vegetabilsk margarine eller olie
- 2 æg (kan måske erstattes med hørfrømos? Har ikke prøvet)
- 450 g græskar (Halloweengræskar eller hokkaido)
- 450 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk natron (eller i alt 6 tsk bagepulver)
- 4 tsk kanel
- 2 tsk vanillesukker
- 1-2 dl rosiner
- lidt salt
Græskarret skæres i stykker og koges til det er blødt nok til at blive blendet med stavblenderen til en ensartet masse. Sukker, olie/margarine og æg røres sammen til det er luftigt, græskarmos tilsættes, derefter røres de tørre ingredienser i (rosiner til sidst). Lægges med en ske på bagepapir og bages ca 20 minutter ved 200 grader. Til ca. 24 cookies. De skal være bløde men ikke klæbrige.
Ih, jeg er helt vild med den græskarkage! Tak for opskriften – og kagen i søndags!!