Efter Ysanne Spevacks “organic cookbook”:
- 200 g perlebyg (eller evt brune ris)
- 1 butternut squash / andet græskar (ca 1/3 af et stort græskar eller et helt lille)
- 2 tsk timian, gerne frisk
- olivenolie
- evt smør
- 4 porrer i skiver (evt forårsløg el alm løg)
- 2 fed hvidløg, presset
- 200 g champignon i tern
- 2 gulerødder, groftrevet
- grøntsagsbouillon
- evt hvidvin
- 50 g parmesan (evt gærflager/vegansk ost)
- 2 spsk frisk persille
- 4 spsk ristede græskarkerner
- salt og peber
Byg/ris koges til de er møre (ca. 35 minutter). Græskar skæres i mundrette stykker og pandegrilles/bages ved 200 grader med timian, peber og lidt olivenolie til det er mørt og let brunet (ca 20-30 min). Porre og hvidløg svitses i olivenolie, evt tilsat smør. Champignon tilsættes og steges med til væsken er fordampet. Så tilsættes gulerod, bouillon, byg/ris og evt hvidvin. Det hele koger ind ca. 5 minutter og smages til.
Parmesan tilsættes og retten serveres med frisk persille og græskarkerner.