Vi var 8 i haven og det var solskin og rigtig dejligt varmt. Æbletræerne er meget smukke lige nu med deres hvide runde blomster og gule smil.Alle mand tog i Rosenmarken for at identificere hvad der er ukrudt og hvad der er begyndende spirer. Rucolaen er godt på vej og kartoflernes stilke er også til at få øje på. Der er fuld knald på hvidløgene. Benedicte satte de første dræbersnegle-fælder op (som består af mælkekartoner med en væske lavet af sukker, gær og vand og en enkelt karton med øl), andre spredt tang på aspargesbedet, der blev plantet ramsløg i skoven og Sarahs spirende rødkålshoved blev plantet i Rosenmarken i stedet for at ryge på komposten.
Lugningen og såningen af Rosenmarken fortsatte hele dagen til vi udmattede og glade tog hjem ved halv syv-tiden. I pauserne blev der spist kage og talt en masse om fødsler og i vores tasker på vej hjem havde vi rabarber, rucola, mynte, spinat, solbærblade, skalderkål og granspirer.
Gulerodskage-opskriften er:
300 g brun farin, 2dl. rapsolie, 4 æg, 275 g mel, 1,5 tsk. bagepulver, 0,5 tsk salt, 1 tsk natron, 2 tsk kanel, 2 tsk kardemomme, 375 g revet gulerødder, evt. hakket hasselnødder.
Farin og olie røres sammen. Æg piskes i, ét af gangen. Tilsæt tør-ingredienser og til sidst gulerødderne. Kom det i en 23*33 cm bradepande og bag i 45 min ved 185 grader.
Ostecreme: 200 g. flødeost, 120 g. smør, 180 g flormelis, 2 tsk vanillesukker, revet citronskal.
Her er et link til den opskrift på rabarberkompot med solbærblade; dvs det er ikke helt den samme, her har hun også violer i… http://candselv.blogspot.com/2012/04/henkogt-rabarber-med-violer-og.html
I like! Og ih, hvor var den gulerodskage skøn!
Det må prøves!