Madeleine’s Clafoutis

… med rabarber. Jeg har fået denne opskrift af min veninde Madeleine. Hun bruger blommer eller kirsebær eller abrikoser, som vokser i hendes have, men vi har jo masser af rabarber, så opskriften er lavet lidt om.

Varm ovnen op til 190 grader. Skyl en masse rabarber (ca 300 g) og skær i små stykker. Lad koge med lidt sukker og en halv vaniljestang til de er lidt bløde.

Smelt 100 g smør. 150 g sukker og 4 æg piskes til de er skummende og hvide. Si 130 g hvedemel og 1 tsk bagepulver i. Bland det smeltede smør og evt. 1/2 kop mælk i. Nu er tiden kommet til at blande rabarberne i. Hvis du er kommet til at koge dem for meget, så der er meget væske ved, så brug den væske istedet for mælken. Rabarberne fordeles jævnt rundt i dejen.

Hæld nu massen i et smurt fad og bag i ca 25 min ved 190 grader C.

Leave a Reply